Muuttosiivous alkakoon ennen kiinteistövälittäjän arviokäyntiä.

14.05.2019

Tarjoan seitsemän kohdan listan, jonka avulla onnistut kohentamaan kotisi tunnelmaa ja omalta osaltasi poistamaan myynnin esteitä. Poimi parhaat vinkit!

1) Huolehdit, että kotieläimet eivät juokse, lennä tai matele vapaasti huoneistossa asuntonäyttöjen tai välittäjän käynnin aikana. Huolehdi lemmikkien ruokintapaikkojen hygieniasta ja wc-laarien puhtaudesta. On myös asiallista säilöä lemmikkien ruokapakkaukset ja koirien tai kissojen kuivamuonapussit kaappeihin -pois näkyvistä.

2) Siirrä pois näkyviltä taide- ja sisustuselementit, joiden teema on alastomuus. Aihe todennäköisesti häiritsee ostavia asiakkaita ja saattaa heijastua asuntokaupan luottamussuhteisiin.  

3) Kansalliset symbolit kuten valtioiden liput, voi viikata odottamaan uutta sijoitusta. Näitä näemme toisinaan nuorison huoneita koristamassa.

4) Yhtenäistä ja selkeytä kodin ilmettä siivoamalla pois näkyvistä henkilökohtaiset muistoesineet kuten valokuvat, matkamuistot, urheilupalkinnot, lasten piirustukset, postikortit ja magneetit jääkaappien ovissa jne. 

5) Lukitut ovet kätkevät taakseen salaisuuden. Asuntokaupassa ei ole salaisuuksia! Pidä siis huoneiston ovet avoinna. Välittäjä haluaa nähdä kaikki huoneiston tilat ja näiden kunnon. Myös näytölle tulevat asiakkaat haluavat nähdä, mistä tiloista myytävät neliöt muodostuvat. 

6) Tarkasta kotisi yleisilmeAsuntokauppa käsittää paljon mielikuvia. Haluathan kotisi aiheuttavan positiivista värähtelyä ja raikkaita fiboja. Onko sängyt pedattu? Onko peilit pyyhitty, tiskit pesty, roskat viety ja saniteettitilat puhdistettu? Teithän pihan kevätsiivouksen ja leikkasit repsottavat, lumen katkomat oksat! Kun nämä asiat ovat kunnossa, suojaat myös yksityisyyttäsi.

7) ONNEA! Olet päässyt viimeiseen kohtaan - kepeimpään. Avaa ikkunat, ovet ja tuuletusluukut. Anna raikkaan ilman tulvia sisään - juuri ennen H-hetkeä.

Onnea asunnon myyntiaikeisiin!